Νίκος Φίλης: Ο αιώνιος φοιτητής που έγινε υπουργός

Έχω πει πολλές φορές, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, και δεν της επιτρέπει να βγει από την κρίση ή να διορθωθεί οτιδήποτε γενικά, είναι ότι στις πιο καίριες και σημαντικές θέσεις βρίσκονται άσχετοι άνθρωποι. Βρίσκονται τύποι που έρποντας και γλείφοντας φτάσανε εκεί που είναι. Τύποι που δεν έχουν καταφέρει απολύτως τίποτα στη ζωή τους, αλλά παρόλο αυτά τους δόθηκαν υπουργεία. Εδώ που τα λέμε, ακόμα και ο Πρωθυπουργός της χώρας είναι επαγγελματίας πολιτικός, οι υπουργοί μας ενόχλησαν;

Δηλαδή, αντί να βρίσκονται στις θέσεις αυτές οι πιο λαμπροί και ικανοί Έλληνες, ειδικά τώρα που η χώρα περνάει τη χειρότερη κρίση σε όλα τα επίπεδα, βρίσκονται οι τελευταίοι, οι λίγοι, οι ανίκανοι.

Βέβαια, ποιος ικανός Έλληνας θα ήθελε να ασχοληθεί με τα λαμόγια και τη σαπίλα;

Πολύ ορθά διάβασα στο διαδίκτυο: «Αντί να φέρουμε πίσω τους επιστήμονες, υπουργοποιούν τους αιώνιους φοιτητές!»

Ένα κλασσικό παράδειγμα είναι και ο Νίκος Φίλης!

1. Ο Φίλης είναι υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων!

Από το βιογραφικό του στην επίσημη ιστοσελίδα του διαβάζουμε:
Από τα μαθητικά του χρόνια συμμετείχε στα κινήματα της νεολαίας και τους δημοκρατικούς αγώνες, διετέλεσε γραμματέας της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, νεολαίας του ΚΚΕ εσωτερικού. Ως φοιτητής της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετείχε στους αγώνες για τον εκδημοκρατισμό της εκπαίδευσης, υπήρξε μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ και της Συγκλήτου. Συμμετείχε σε κινήσεις για τη δημοσιογραφική δεοντολογία, σε οικολογικές πρωτοβουλίες καθώς και σε κινήσεις Αλληλεγγύης για τους μετανάστες.

Άρα στην ουσία, ο Φίλης πανεπιστήμιο δεν τελείωσε! Έχουμε υπουργό παιδεία κάποιον που δεν τελείωσε πανεπιστήμιο. Κάποιον που δεν είχε την ικανότητα να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Φυσικά, αν δεν τελείωνε επειδή είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα, κανείς δε θα το σχολίαζε αλλά ο κ. Φίλης, ως γνήσιος αφισοκολλητής του ΚΚΕ, δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του γιατί στη μπανανία που λέγετε Ελλάς είσαι ότι δηλώσεις, και ως παιδί του κόμματος, δε θα χανόνταν!

Ολόκληρος υπουργός έγινε! Είδατε τελικά πόσο ανεβαίνεις στην Ελλάντα όταν κολλάς αφίσες;

2. Ο Φίλης είναι υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων!

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Φίλης είναι άθεος. Δικαίωμα του να είναι ότι γουστάρει, αλλά πως γίνετε υπουργός θρησκευμάτων να είναι κάποιος που δεν πιστεύει; Από όσο ξέρω, το Σύνταγμα της Ελλάδος λέει: ‘Άρθρο 3: Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού.
Άρα, αφού η επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού, δε θα έπρεπε ο κ. Φίλης να σέβεται τη θρησκεία της χώρας; Δε λέω να πιστεύει, αλλά δε θα έπρεπε να τη σέβεται;

Αν ο κ. Φίλης πάει στο Ισραήλ, θα σεβαστεί τη θρησκεία τους; Αν πάει σε Μουσουλμανική χώρα, θα σεβαστεί τη θρησκεία τους; Εδώ, γιατί δε τη σέβεται; Βέβαια, εδώ ολόκληρος πρωθυπουργός δεν τη σεβάστηκε, θα τη σεβαστεί ο αφισοκολλητής; Από την άλλη, όλοι γίνονται μάγκες εκεί που τους παίρνει, γιατί όπως είπαμε παραπάνω, αν ποτέ ο Φίλης, ο Τσίπρας και όλοι οι άθεοι του Σύριζα πάνε σε Μουσουλμανική χώρα, θα πέσουν στα γόνατα να προσκυνήσουν τον Αλλάχ. Εκεί δεν έχει μαγκιές, γιατί εκεί πέφτουν κεφάλια στους άπιστους. Αλλά εδώ είναι Ελλάδα, και κάνουμε ότι γουστάρουμε!

Αλλά υπάρχει Σύνταγμα, δεν έπρεπε ο υπουργός να το σεβαστεί;

Ξέρω, ξέρω, το Σύνταγμα της Ελλάδας είναι απλά κουρελόχαρτο και τίποτα περισσότερο. Εκτός όταν θέλουν να «ταράξουν στη νομιμότητα» αυτούς που πάνε έναντι στα σχέδιά τους. Εξάλλου, ακόμα και οι νόμοι χρησιμοποιούνται κατάλληλα. Όταν είσαι πιόνι του συστήματος, δε πας να είσαι κλέφτης και απατεώνας, οι νόμοι δε σε αγγίζουν. Όταν όμως πας έναντι στο σύστημα, τότε και 100 Ευρώ να χρωστάς, θα καταλήξεις φυλακή! (βλέπε Φλαμπουράρη, Σταθάκη.. κλπ)

3) Ο Φίλης δε σέβεται την ιστορία και τους νόμους του κράτους.

Πως γίνετε να είναι υπουργός Παιδείας κάποιος που δε σέβεται ή δεν αναγνωρίζει την ιστορία της χώρας; Θα έβαζε ποτέ το Ισραήλ υπουργό παιδείας κάποιον που δε θα πίστευε ή δεν θα αναγνώριζε το ολοκαύτωμα των Εβραίων; (Ξέρω, καμία χώρα του κόσμου δε θα έβαζε υπουργό παιδείας κάποιον που δε θα αναγνώριζε το ολοκαύτωμα των Εβραίων). Αλλά εδώ είναι Ελλάντα και μας κυβερνούν οι εθνομηδενιστές, και επειδή η πολυπολυτισμικότητα και ο εθνομηδενισμός είναι στη μόδα, ο Φίλης μπορεί να λέει ο,τι θέλει χωρίς να τον ακουμπάει κανείς! Θυμόσαστε γιατί ο Δ. Καμμένος δεν έγινε υπουργός; Γιατί θεωρήθηκε αντι-σημιτικός. Πιστεύετε ότι αν μίλαγε έναντι των Ελλήνων του Πόντου θα γινόταν υπουργός;; Εγώ λέω ναι.

Υπάρχουν όμως νόμοι της χώρας. Όπως θυμόσαστε πολύ καλά, πριν από κάτι μήνες πέρασε το περίφημο αντι-ρατσιστικό νομοσχέδιο. Άρον άρον πέρασαν νομοσχέδιο για να μην μπορεί κανείς να παραπονιέται για την Ισλαμοποίηση της χώρας. (Στην ουσία, για αυτό το πέρασαν! Για να μην μπορεί Έλληνας να παραπονεθεί για αυτό που συμβαίνει με τη λαθρομετανάστευση, και από την άλλη να κάνουν το «Είσαι ρατσιστής!» όπλο σε όλους αυτούς που δεν έχουν επιχειρήματα.) Στην Ελλάδα δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα ρατσισμού, μπορεί να υπήρχαν μικρές εξαιρέσεις, αλλά οι Έλληνες είναι φιλόξενος λαός και ο υπάρχον νόμος που υπήρχε κάλυπτε όλες τις εξαιρέσεις. Αλλά, όπως είπαμε, δεν κάλυπτε τους αντιδραστικούς έναντι στην Ισλαμοποίηση. Και έτσι πέρασαν τον περίφημο αντιρατσιστικό νόμο! Στην αρχή, αν θυμόσαστε καλά, δεν ήθελαν να συμπεριλάβουν τη Γενοκτονία των Ποντίων, αλλά ύστερα από πιέσεις, και με τον φόβο να χάσουν ψήφους, το συμπεριλάβανε.

Η Γενοκτονία των Ποντίων αναγνωρίστηκε επισήμως από τη Βουλή των Ελλήνων το 1994, ενώ με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο που ψηφίστηκε πέρσι τον Σεπτέμβριο, προβλέπεται σειρά κυρώσεων, μεταξύ των οποίων ακόμα και η φυλάκιση, για όσους αρνούνται τις γενοκτονίες που έχουν αναγνωριστεί και από το εθνικό μας κοινοβούλιο.
Συγκεκριμένα στο άρθρο 2 του Ν.4285 προβλέπεται πως: «Όποιος µε πρόθεση, δηµόσια, προφορικά ή δια του τύπου, µέσω του διαδικτύου ή µε οποιοδήποτε άλλο µέσο ή τρόπο, επιδοκιμάζει, ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται την ύπαρξη ή τη σοβαρότητα εγκλημάτων γενοκτονιών, εγκλημάτων πολέµου, εγκληµάτων κατά της ανθρωπότητας, του Ολοκαυτώµατος και των εγκληµάτων του ναζισµού που έχουν αναγνωριστεί µε αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων ή της Βουλής των Ελλήνων και η συμπεριφορά αυτή στρέφεται κατά οµάδας προσώπων ή µέλους της που προσδιορίζεται µε βάση τη φυλή, το χρώµα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισµό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, όταν η συμπεριφορά αυτή εκδηλώνεται κατά τρόπο που µπορεί να υποκινήσει βία ή µίσος ή ενέχει απειλητικό ή υβριστικό χαρακτήρα κατά µίας τέτοιας οµάδας ή µέλους της, τιµωρείται µε τις ποινές της παραγράφου 1 του προηγούµενου άρθρου».

Σύμφωνα μάλιστα με το άρθρο 1: οι ποινές που προβλέπονται είναι φυλάκιση τριών µηνών έως τριών ετών και χρηµατική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 – 20.000) ευρώ. Ο ίδιος νόμος προβλέπει αυστηρότερες ποινές για την περίπτωση που η πράξη τελεστεί από δημόσιο λειτουργό (φυλάκιση έξι µηνών έως τριών ετών και χρηµατική ποινή δέκα χιλιάδων έως εικοσι πέντε χιλιάδων (10.000 – 25.000) ευρώ).

Και ερχόμαστε στο σήμερα! Ο Φίλης δεν αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Ρωτώ: Θα επέμβει εισαγγελέας; Θα έχει κυρώσεις ο Φίλης;

Η απάντηση είναι: ΟΧΙ! Ούτε εισαγγελέας θα επέμβει, ούτε ο Φίλης θα πάθει τίποτε. Το πολύ πολύ να χάσει το υπουργείο (επειδή ο Τσίπρας θα φοβάται μη χάσει χήφους) αλλά και αυτό δύσκολα θα συμβεί.

Αυτή είναι η Ελλάδα… οι αιώνιοι φοιτητές και οι αφισοκολλητές να υπουργοποιούνται και οι επιστήμονες να μεταναστεύουν στο εξωτερικό.

Θεωρείτε ότι έχει τύχη η χώρα αυτή;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s