Πέρασε το 3ο μνημόνιο, αλλά η χώρα δε θα σωθεί ποτέ!

Πέρασε το μνημόνιο που στην ουσία δεν πρόκειται να σώσει τη χώρα. Το βέβαιο είναι ότι τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα, αφού δε γίνετε να παίρνεις δάνειο, για να αποπληρώσεις άλλο δάνειο και να περιμένεις ότι τα οικονομικά σου θα πάνε καλύτερα.

Είναι σαν να είσαι άνεργος και να χρωστάς 1.000.000 Ευρώ στην τράπεζα, και να λες: «Δώσε μου δουλειά και σιγά σιγά θα αποπληρώσω το χρέος μου». Η τράπεζα να σου λέει, όχι, πούλα ότι έχεις, πάρε επιπλέον δάνειο, και πλήρωσε αυτά που χρωστάς. Εσύ να λες, «μα και να τα πουλήσω όλα πάλι δεν πρόκειται να ξεχρεώσω. Επίσης, παίρνοντας επιπλέον δάνειο για να πληρώσω το υπάρχον, απλά θα μεταφέρω το πρόβλημα αργότερα. Σε 1 χρόνο από τώρα θα έρθεις να μου ζητήσεις τους τόκους του νέου δανείου».
Δεν είναι καλύτερα, να κρατήσω το αμάξι μου ώστε να το χρησιμοποιήσω για τη νέα μου δουλειά; Δουλειά που θα μου φέρνει έσοδα για να πληρώσω σιγά σιγά το δάνειο; Αν το διευθετήσουμε λίγο, θα μπορώ να το αποπληρώσω με τη νέα μου δουλειά. Τι λες;
Και η τράπεζα να επιμένει! ΟΧΙ! Πούλα τα όλα και πάρε νέο δάνειο να πληρώσεις το παλιό!

Ξέρω, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά στην περίπτωση της Ελλάδας, αλλά το σενάριο είναι σχεδόν το ίδιο.

Το χειρότερο είναι ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να σωθεί, όχι μόνο λόγω των μνημονίων αλλά και λόγω των ίδιων των Ελλήνων.

Είμαστε πρόβατα και εύκολα χειραγωγούμαστε. Πιστεύουμε αυτά που μας λένε χωρίς στην ουσία να κάνουμε έρευνα και να έχουμε κρίση.
Πιστεύουμε τους απατεώνες που μας έχουν φέρει στην κατάσταση αυτή, και όλα τα ΜΜΕ που αποδεδειγμένα λένε ψέματα στον Ελληνικό λαό.
Ακούμε και πιστεύουμε δημοσιογράφους που απλά εξυπηρετούν τα συμφέροντα των αφεντικών τους.

Χτες συζήταγα τις εξελίξεις με ένα φίλο. Διαφωνούσαμε σε αρκετά σημεία, ειδικά όταν επέμενα ότι μας εξαπάτησε ο Τσίπρας αφού το ΟΧΙ το μετέγραψε σε ΝΑΙ.

Λέει τότε: «Ναι, είπαμε ΟΧΙ, αλλά είπαμε ΝΑΙ στο Ευρώ»
Απαντάω εγώ: «Πότε ακριβώς είπαμε ΝΑΙ στο Ευρώ και δεν το θυμάμαι;;;»
«Το είπαν στις ειδήσεις, έγινε δημοσκόπηση και ο κόσμος θέλει να μείνουμε στο Ευρώ!»
Και απαντάω: «Δηλαδή το άκουσες στα ίδια κανάλια που σου λέγανε επί μία βδομάδα ότι το ΝΑΙ κερδίζει το ΟΧΙ σε όλες τις δημοσκοπήσεις;;;; Σε αυτά τα κανάλια το άκουσες;;;;»

Επέμενε όμως ότι έχει δίκιο, άρα πολύ γρήγορα κατάλαβα ότι δεν έχει νόημα συζήτησης.

Όταν μετά από αυτά που έχουν γίνει, συνεχίζεις να εμπιστεύεσαι τα κανάλια της διαπλοκής, συνεχίζεις να πιστεύεις δημοσκοπήσεις, συνεχίζεις να ακούς τους Βενιζέλους, Μητσοτάκηδες, Σαμαράδες, Καμμένους, Τσίπρες, και όλους αυτούς που σε εξαπάτησαν προμελετημένα και σκόπιμα, τότε δυστυχώς δεν έχεις ΚΑΜΙΑ ελπίδα να σωθείς.

Επιπλέον, νέοι άνθρωποι μπήκαν στην πολιτική για να βοηθήσουν την κατάσταση και αμέσως σταυρώνονται από αυτούς που μας έχουν φέρει στην κατάσταση αυτή.

Η περίπτωση του Βαρουφάκη είναι ενδεικτική και δείχνει ότι ακόμα και μεγάλος ηγέτης να εμφανιστεί, σίγουρα θα τον εκτελέσουμε, επειδή μας το είπαν τα πουλημένα κανάλια και οι απατεώνες πολιτικοί.

Ο Βαρουφάκης, παρόλο που δεν τον συμπαθώ ιδιαίτερα, μπήκε στην πολιτική για να διαπραγματευτεί μέχρι τελικής πτώσης. Αυτός ήταν ο σκοπός του. Να τα βάλει με τους ισχυρούς και τους τραπεζίτες και να προσπαθήσει να πάρει κάτι καλύτερο για τη χώρα. Όταν κάνεις διαπραγμάτευση, ειδικά με το μαχαίρι στο λαιμό, ενδέχεται να χάσεις και τα λίγα που έχεις. Έτσι είναι οι διαπραγματεύσεις.

Είναι σαν να προσπαθείς να αγοράσεις ένα σπίτι και να λες σε κάποιον διαπραγματευτή: «Θέλω να διαπραγματευτείς για μένα καλύτερη τιμή. Κάνε ότι μπορείς! Και να σου απαντάει: Κοίτα, ο πωλητής είναι αδίστακτος, και αν πιέσω πολύ, μπορεί τελικά να αυξήσει την τιμή, ή ακόμα και να χάσεις τελείως το σπίτι. Είσαι έτοιμος για αυτό; Και να απαντάς εσύ: «Ναι, είμαι έτοιμος για όλα!»

Ξέρω, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, αλλά κάπως έτσι μπήκε ο Βαρουφάκης στην πολιτική.

Ευφυής οικονομολόγος που πήγε να τα βάλει με άτομα που δεν ήξεραν τίποτα από οικονομικά, που απλά ήθελαν να αυξήσουν τα κέρδη τους στην πλάτη των Ελλήνων.
Κάποιοι λένε ότι είχε σχέδιο, μυστικό σχέδιο για δραχμή κλπ. Εγώ ρωτώ: «ποιοι τα λένε αυτά; Η Μπακογιάννη του Μητσοτάκη και ο Λοβέρδος;; ή τα ΜΜΕ;; Ποιος λέει για δόλο και μυστικά σχέδια;;

Η αλήθεια είναι ότι ΝΑΙ, είχε μυστικό σχέδιο, αν τυχόν χρειαστεί. Είναι δυνατόν στην Ελλάδα που ζούμε των πουλημένων καναλιών και ξεπουλημένων δημοσιογράφων, να έλεγε το Plan B που ετοίμαζε, για κάθε ενδεχόμενο. Δηλαδή, αν μας πέταγαν από την Ευρωζώνη, δε θα ήταν καλύτερα να είχαμε μελετήσει σχέδιο εξόδου, αντί να το σκεφτούμε εκείνη την ώρα. Εμφανίστηκε κάποιος που έκανε σχεδιασμό και προγραμματισμό, σε αντίθεση με τους πρώην αποτυχημένους πολιτικούς που δεν είχαν σχέδιο για τίποτα και όλα γινόντουσαν στο πόδι και γι’αυτό φτάσαμε εδώ. Και αντί να επικροτούμε αυτή τη μέθοδο, υποστηρίζουμε τους πρώην. Είναι δυνατόν;;

Το είπε ωραία σε tweet: Τα καλύτερα όπλα είναι αυτά που δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις.

Είναι σαν να είσαι σε πόλεμο, να έχεις σχέδιο επίθεσης από την πεδιάδα, και κάποιος στρατηγός σου να ετοιμάζει και σχέδιο επίθεσης από το βουνό ή ακόμα και υποχώρηση, αν δεν πάνε καλά τα πράγματα.
Και εμείς να κατηγορούμε τον στρατηγό ότι ετοίμαζε άλλο σχέδιο από αυτό που μας έλεγαν στα κανάλια. Είναι δυνατόν;

Από την άλλη, πέσανε όλοι οι διαπλεκόμενοι και απατεώνες πολιτικοί του παρελθόντος να τον φάνε.

Επίσης, ο Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ είπε ότι ο Βαρουφάκης είναι εξαιρετικός οικονομολόγος, αλλά κακός πολιτικός. Και ρωτώ: Ο καλός πολιτικός ποιος είναι κ. Τσίπρα, ο ψεύτης; αυτός που εξαπατά; ο απατεώνας; ο λοποδήτης; ο δωσίλογος; Ποιος και ποιοι; Αυτοί που τόσα χρόνια έχουν διαχειριστεί την καλύτερα χώρα του κόσμου που βρίσκεται στο καλύτερο σημείο επί της γης, και την κατάντησαν χειρότερη όλων; Αν εγώ στην εργασία που εργάζομαι είχα αποτύχει ή είχα πέσει έξω σε προβλέψεις μου για τις πωλήσεις του εξαμήνου, όσο έχετε πέσει έξω εσείς με τα οικονομικά της Ελλάδας, θα με είχαν απολύσει με τις κλωτσιές! Το γνωρίζετε αυτό κ. Τσίπρα;

Έκανε λάθη; Φυσικά. Αλλά μόνο αυτοί που δεν προσπαθούν δεν κάνουν λάθη. Ήταν δυνατόν να πήγαινε σε διαπραγμάτευση, με αδίστακτους οικονομικούς δολοφόνους, και να μην υπήρχε περίπτωση να κάνει λάθη; Ουδείς αλάνθαστος.

Δεν υποστηρίζω τον Βαρουφάκη, αλλά βλέπω ότι εμφανίστηκε κάποιος, που δεν άλλαξε μόλις πήρε την βουλευτική έδρα, προσπάθησε και δεν έσκυψε το κεφάλι, όπως έχουν κάνει ΟΛΟΙ αυτοί που 40 χρόνια μας κυβερνούν, τα έβαλε με τους ισχυρούς και τους τραπεζίτες, που δεν τόλμησε κανείς άλλος να το κάνει, και εμείς πιστεύουμε αυτά που μας λέει η Τρέμη, ο Πρετεντέρης, ο Ευαγγελάτος, ο Βενιζέλος, ο Αδωνις, η Μπακογιάννη και ο Λοβέρδος.

Πιστεύουμε δηλαδή τα πολιτικά αποβράσματα και τους ξεπουλημένους δημοσιογράφους που ευθύνονται για όλα αυτά που περνάει ο λαός, που αντί να είναι κλεισμένοι σε κάποια φυλακή, μας κουνούν το δάχτυλο και μας κάνουν υποδείξεις.

Τέτοιος λαός είμαστε, και γι’αυτό δεν πρόκειται ποτέ να σωθούμε.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s