Πως τα κατάφεραν να ξεριζώσουν την Ελλάδα από την καρδιά μας;

Την ώρα που η Ελλάδα καταστρέφει ό,τι Εθνικό και ιστορικό. Την ώρα που κατεβάζουμε σταυρούς, κατεβάζουμε σημαίες, σταματάμε να δηλώνουμε Έλληνες και να ξεχνούμε τις παραδόσεις μας για μία κοινωνία υπερπολιτισμική, άλλες χώρες κάνουν ακριβώς το αντίθετο.

Βρέθηκα στο Καναδά αυτές τις μέρες και αντίκρισα κάτι που με στεναχώρησε πολύ ως Έλληνας. Αυτές τις μέρες στο Καναδά γιορτάζουν το Remembers Day. Ημέρα Μνήμης δηλαδή. Θυμούνται και τιμούν όλοι τους πεσόντες του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Καναδοί κάνουν εκδηλώσεις για 10 μέρες, με παρελάσεις και με εκδηλώσεις. Φορούν ΟΛΟΙ κόκκινο λουλούδι στο πέτο. Όλοι οι κάτοικοι, από τους πολιτικούς, δημοσιογράφους, ακόμα και οι άστεγοι το φορούσαν για να τιμήσουν αυτούς που πέθαναν για να ζουν αυτοί ελεύθεροι. Ακόμα και πριν από αγώνες Χόκεϋ επί Πάγου και Αμερικάνικου Ποδόσφαιρου, κάνανε εκδηλώσεις 30 λεπτών με παρελάσεις, ύμνους να τους τραγουδούν Καναδοί φαντάροι και εκδηλώσεις πατριωτισμού από όλους.

Και να φανταστεί κανείς ότι ο Καναδάς είναι χώρα χωρίς ιστορία. Με στεναχώρησε πολύ το γεγονός ότι την στιγμή που σε άλλες χώρες ξεχειλίζει ο πατριωτισμός, στην Ελλάδα έχουμε καταστρέψει οτιδήποτε Εθνικό. Δεν τολμάς πλέον να πεις ότι είσαι Έλληνας, δεν τολμάς να τραγουδήσεις τον Εθνικό Ύμνο, δεν τολμάς να βγάλεις σημαία στο μπαλκόνι μην τυχόν και σε πουν φασίστα, και φυσικά δεν τολμάς να πεις κακή κουβέντα για τους λαθρομετανάστες που σφάζουν και βιάζουν καθημερινά τους Έλληνες.

Βέβαια, ότι γίνετε στην Ελλάδα, γίνετε και στο Καναδά με την Ελληνική κοινότητα. Οι Σκοπιανοί (Μακεδόνες εδώ) είναι παντού! Έχουν ιδρύσει συλλόγους και λέσχες. Η σημαία τους κυματίζει οπουδήποτε επιτρέπεται σημαίες ξένων χωρών. Η Ελληνική σημαία βέβαια σε πολλά σημεία λείπει. Ο Ελληνισμός του Καναδά ενδιαφέρετε περισσότερο για το X-Factor και το φραπεδάκι αντί να ευαισθητοποιηθεί σε τέτοια θέματα. Οι Σκοπιανοί έχουν βάλει ακόμα και την γλώσσα τους ως μάθημα στα Καναδέζικα πανεπιστήμια (2 επίπεδα) ενώ τα Ελληνικά δεν υπάρχουν πουθενά. Μόνο τα Αρχαία Ελληνικά υπάρχουν αλλά όπως όλοι γνωρίζουν, στο εξωτερικό, οι Νέο-Έλληνες και οι Αρχαίοι Έλληνες δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση. Πολλοί Έλληνες πλέον δηλώνουν Μακεδόνες και κάνουν παρέα με τους Σκοπιανούς. Έλληνες από την Βόρεια Ελλάδα πλέον πιστεύουν ότι Μακεδονία και Ελλάδα είναι 2 διαφορετικά πράγματα. Όταν συνομίλησα με κάποιους να καταλάβω την λογική τους έμεινα άναυδος. «Αφού η Ελλάδα δεν ενδιαφέρετε, ενώ οι Μακεδόνες κάνουν ότι μπορούν για να ακουστεί η Μακεδονία και το πρόβλημά τους. Μήπως τελικά η Μακεδονία ΔΕΝ ήταν Ελληνική?» Τι να πεις? Ενδιαφερόμαστε? Δεν νομίζω.

Γιατί καταντήσαμε έτσι; Που πήγε ο πατριωτισμός των Ελλήνων; Πως κατάφεραν μερικοί να μας βγάλουν από την καρδιά μας την Ελλάδα μας; Πως κατάφεραν μερικοί να καταστρέψουν την γλώσσα μας; Τη θρησκεία μας; Τα ήθη και τα έθιμα μας;

Πως τα κατάφεραν;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s