Θα πληρώσουμε μαζεμένους τρεις κεφαλικούς φόρους!

Θα μας τα πάρουν όλα!!!!

Τα μισά λεφτά από όσα θα βγάλουν (αν έχουν δουλειά) οι έλληνες πολίτες το 2012 θέλει να αρπάξει άμεσα το Κράτος, μέσα στο 2012.

Για να το καταφέρει, το υπουργείο Οικονομικών επινόησε μια νέα «μηχανή αφαίμαξης»: θα επιβάλλει άμεσους φόρους στο εισόδημα που συνολικά φτάνουν έως και στο 60% των εισοδημάτων της χρονιάς!

Αφού εκμηδένισε το αφορολόγητο από φέτος κιόλας, υποχρεώνει τους φορολογούμενους να πληρώσουν μαζεμένους επιπρόσθετα δύο ή και τρεις «κεφαλικούς φόρους», αποδεκατίζοντας το εισόδημά τους. Όσα τυχόν περισσέψουν στην τσέπη τους, το Κράτος θα φροντίσει να τους τα αρπάξει με τους έμμεσους φόρους, με έκτακτες εισφορές και φόρους στα ακίνητα κλπ

Το κόλπο που στήνεται, θα περιγράφεται στην τροπολογία που καταθέτει σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, θα καθιερώνεται ότι από 1-1-2012 η έκτακτη εισφορά θα προκαταβάλλεται τμηματικά, μαζί με την μηνιαία παρακράτηση φόρου που διενεργούν στο μισθό τα λογιστήρια των επιχειρήσεων. Έτσι πριν τελειώσει η χρονιά, θα πληρώσουν τμηματικά και την έκτακτη εισφορά 1%-5%.

Δεν θα πληρώσουν όμως μόνο την εισφορά του 2012 αλλά επιπλέον -στα μέσα του 2012- θα πληρώσουν και την εισφορά για τα εισοδήματα του 2011, μαζί με την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος του 2011! Έως τότε, περίπου 2 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πληρώνουν ακόμη σε δόσεις και την εισφορά που επιβλήθηκε στα εισοδήματα του 2010!

Η τροπολογία προβλέπει ακόμη πως επιπλέον ποσό έκτακτης εισφοράς θα πληρώσουν το 2013 όσοι το 2012 θα έχουν και εισοδήματα από άλλες πηγές, εκτός από τους μισθούς. Θα κληθούν να τα καταβάλουν μαζί με την εκκαθάριση φόρου εισοδήματος του 2012, στα μέσα του 2013.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, προβλέπεται ότι από το 2012 θα αυξηθεί και η παρακράτηση φόρου στους ελεύθερους επαγγελματίες και όσους αμείβονται με μπλοκάκι (στο 25%-30% από 20% σήμερα).  Αυτοί θα πληρώσουν το 2012 και το «πέναλτι» των 500 ευρώ το χρόνο, ως επιτηδευματίες.

Μεγάλοι χαμένοι θα βγουν όσοι έχουν παιδιά, όσοι έχουν εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ το χρόνο (χάνουν πάνω από τα μισά λεφτά της χρονιάς) αλλά φυσικά και όσοι τα βγάζουν ούτως ή άλλως δύσκολα πέρα, με πολύ χαμηλά εισοδήματα της τάξεως των 20.000-30.000 ευρώ το χρόνο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s