Η καταστροφή της μεσαίας τάξης

Οι αποφάσεις του GAP (Παπανδρέου) και του Benni (Βενιζέλου) για τους μισθούς και τις συντάξεις είναι βγαλμένες από την θεωρία του Milton Freedman που υποστιρίζει ότι δεν πρέπει να υπάρχει μεσαία τάξη. Μόνο πλούσιοι και φτωχοί.
Όπως διαβάζουμε στα ΜΜΕ, [Nooz.gr] με παρακράτηση από μισθούς και συντάξεις θα εισπράττεται η έκτακτη εισφορά, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, «ψαλιδίζοντας» το μηνιαίο εισόδημα των μικρομεσαίων που θα πληγεί και με τη μείωση του αφορολόγητου.
[ news247.gr] Συνεχίζεται η φοροεπιδρομή για τους μισθωτούς και συνταξιούχους. Μέσα σε μια χρονιά θα καταβληθεί η έκτακτη εισφορά για το 2011 και το 2012. Διπλό χαράτσι αναμένεται να πληρώσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι με τη τροπολογία- φορολογική εκατόμβη για την αλλαγή του τρόπου πληρωμής της εισφοράς αλληλεγγύης που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.
Νέα φορολογική «αιματοχυσία» έρχεται τον επόμενο χρόνο για τους πολίτες που έχουν ήδη γονατίσει από τα μέτρα καθώς, η εισφορά για τα εισοδήματα του 2012 θα παρακρατείται κάθε μήνα από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, οι οποίοι την ίδια χρονιά μαζί με το εκκαθαριστικό της φορολογικής δήλωσης θα καταβάλουν και την εισφορά για τα φετινά εισοδήματα.

Αν δεν αντιδράσουμε σύντομα, θα τα έχουμε χάσει όλα!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s