Έλλειμμα ρεκόρ και κλίμα τρόμου πάνω απ’ την Ελλάδα.!

Το Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ), το οποίο θέσπισε η δεύτερη κυβέρνηση Κ. Καραμανλή, δεν είναι το μοναδικό μέτρο, το οποίο η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου το πέταξε στα χρονοντούλαπα – χωρίς ποτέ να απολογηθεί για την πράξη της αυτή.
Το ίδιο έπραξε και με την Εκτακτη Εισφορά, την οποία πολέμησε άγρια ως Αντιπολίτευση (ακόμη και με προσφυγές στελεχών της κατά του μέτρου) και την οποία απέφυγε να εισπράξει μόλις έγινε κυβέρνηση – για δικούς της ανομολόγητους λόγους.
Το ίδιο έπραξε και με τους ημιυπαίθριους. Αφού πολέμησε ως Αντιπολίτευση το μέτρο, ως κυβέρνηση το καταχώνιασε για έναν ολόκληρο χρόνο και ας καιγόταν η χώρα και η κοινωνία για τη ρευστότητα που θα δημιουργούσε η υλοποίησή του.
Το ίδιο έπραξε και με την στήριξη των ελληνικών τραπεζών (με 28 δισ. ευρώ, σε ρευστό και εγγυήσεις). Αφού πολέμησε το μέτρο, κατασυκοφαντώντας κυβέρνηση και τράπεζες ως Αντιπολίτευση, – ως κυβέρνηση το ακολούθησε αλλά με δεκάμηνη καθυστέρηση.
Το ίδιο έπραξε και με τη δέσμευση Καραμανλή να ανασταλούν οι αυξήσεις για δύο χρόνια, να συμμαζευτούν οι κοινωνικές δαπάνες και να ισχύσει για τις προσλήψεις στο Δημόσιο η σχέση 5 απολύσεις, 1 πρόσληψη. Ως Αντιπολίτευση στηλίτευσε τα μέτρα και ως κυβέρνηση δαπάνησε πάνω από ένα δισ. ευρώ για παροχές, για να τα πάρει σε ελάχιστους μήνες στο εικοσαπλάσιο…
Γιατί τα έκανε όλα αυτά -και δεκάδες άλλα- η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου;
Διότι, προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία, προκειμένου να αλλάξει τον προσανατολισμό της χώρας και προκειμένου να κατασυκοφαντήσει τους πολιτικούς αντιπάλους της είχε ανάγκη από δύο πράγματα:

  1. Από ένα πολύ μεγάλο έλλειμμα για την οικονομική χρήση του 2009. Και,
  2. Από συστηματική καλλιέργεια κλίματος τρόμου και πανικού του ελληνικού Λαού, προκειμένου να του παραλύσει τα αγωνιστικά ανακλαστικά του και να περάσει τις αντιλαϊκές πολιτικές του.

Ενώ, δηλαδή, τον Σεπτέμβριο του 2009 το έλλειμμα πλησίαζε στο 8% – αν έθετε σε εφαρμογή τα μέτρα Καραμανλή ή θα το μείωνε κατά μία εκατοστιαία μονάδα ή θα παρέμενε στο 8%. Δεν εφάρμοσε, όμως, κανένα μέτρο, κατά το κρίσιμο τρίμηνο και το έλλειμμα το εξακόντισε στο 15,5%!
Συγχρόνως, άρχισε την εκστρατεία καταπόντισης και κατατρομοκράτησης του Λαού, κατά την οποία επιστρατεύτηκαν και χρησιμοποιήθηκαν σημεία και τέρατα – όπως:

  • «Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε»,
  • «Η Ελλάδα θυμίζει τον Τιτανικό»,
  • «Είμαι πρωθυπουργός της πιο διεφθαρμένης χώρας της Ευρώπης»,
  • «Θα συστήσουμε Εξεταστική για τους πλαστογράφους των στοιχείων»,
  • «Ή Μνημόνιο ή χρεοκοπία», «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος» και άλλα τερατώδη!

Και αφού έσυραν τη χώρα στην κατοχή, άρχισαν, με τη σειρά τους, να «δουλεύουν» τους Ευρωπαίους. Και τους Ελληνες, φυσικά!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s