Ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός.!

Όδυνεν όρος και έτεκεν μυν, έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς λένε οι νεοέλληνες. Και εμείς θα πούμε γύρο – γύρο όλοι στην μέση ο Μανώλης, όπου Μανώλης στην προκειμένη περίπτωση είναι ο πρωθυπουργός ακόμη κ. Γ. Παπανδρέου. Φυσικά αναφερόμαστε σε όλο αυτό το θέατρο που παίχτηκε τις τελευταίες ημέρες. Το θέατρο σκιών δηλαδή που κατέληξε στον ανασχηματισμός της κυβέρνησης που όλοι πλέον γνωρίζουμε. Τους έφερε γύρο – γύρο τους υπουργούς του πέταξε έξω τρείς, τέσσερις κηπουρούς και σχημάτισε την νέα κυβέρνηση. Έτσι λοιπόν έχουμε και πάλι μία κυβέρνηση, η οποία δημιουργήθηκε από πρώην κατεδαφισθέντα υλικά, τα οποία μας παρουσίασε ως καινούργια ο πρωθυπουργός.

Και σε άλλα κείμενα μας έχουμε αναφερθεί πόσο επικίνδυνος είναι αυτός ο άνθρωπός, ο οποίος παριστάνει ακόμη τον πρωθυπουργό. Μία ομάδα ανεπάγγελτων μειρακίων έπαιζε επί είκοσι περίπου μήνες με τις τύχες μας και με τις τύχες των παιδιών μας. Το χειρότερο από όλα όμως είναι ότι έπαιζε με το μέλλον της πατρίδος μας. Αυτό λοιπόν το παιγνίδι των ανεπάγγελτων κηπουρών, την παρέα δηλαδή που το έπαιζαν υπουργοί, ο πρωθυπουργός τους κρατούσε στην θέση τους και αυτό ο κ. Παπανδρέου το θεωρούσε πατριωτικό του καθήκον.
Έπρεπε να περάσουν είκοσι περίπου μήνες για να αντιληφθεί ότι ένας υπουργός του, αυτός των οικονομικών ο κ. Παπακωνσταντίνου(θα επανέλθουμε με τα τραγικά του λάθη) και με την δική του συνεργασία, οδήγησαν την πατρίδα μας στην χρεοκοπία. Εξόντωσαν τον ελληνικό λαό λεηλατώντας τα εισοδήματα του και χρεώνοντας την πατρίδα μας τουλάχιστον για ένα αιώνα στα διεθνή τοκογλυφικά κέντρα. Κατέστησαν τα κέντρα αυτά πραγματικούς κυβερνήτες της χώρας και οι ίδιοι λειτουργούν πλέον ως τοποτηρητές, ως φοροεισπράκτορες των διεθνών τοκογλύφων.
Η πατρίδα μας έχει υποστεί μεγαλύτερη καταστροφή από αυτή του 1922. Το χειρότερο από όλα όμως είναι, ότι δεν υπάρχει μπροστά μας κάποια αχτίδα φωτός που θα επιτρέψει στους Έλληνες να αισιοδοξούν. Το μέλλον προοιωνίζεται μαύρο και ζοφερό παρά τα φληναφήματα των πολιτικών ότι στο τέλος θα βγούμε νικητές και ότι στην Δημοκρατία δεν υπάρχου αδιέξοδα.
Τελικά ο επικίνδυνος πρωθυπουργός προκειμένου να μείνει γαντζωμένος στην καρέκλα της πρωθυπουργίας, έδωσε γη και ύδωρ στο Βενιζελικό μπλοκ, που είχε δημιουργηθεί εντός του ΠΑΣΟΚ και έχρησε ουσιαστικά τον κ. Βενιζέλο εν δυνάμει αρχηγό του κόμματος. Αμέσως δε οι Βενιζελικοί ξεχνώντας τα όσα έλεγαν μέχρι την παραμονή του ανασχηματισμού για τον αρχηγό τους, μόλις πήραν τα υπουργεία ξέχασαν τα πάντα και όλα τώρα είναι μέλι γάλα.
Ο πολιτικός χρόνος του κ. Παπανδρέου ουσιαστικά έχει τελειώσει. Απεδείχθη ότι είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός των τελευταίων πενήντα ετών. Ξεπέρασε ακόμη και τον κουρασμένο Καραμανλή ο οποίος είχε παραδώσει την διακυβέρνηση της χώρας σε μία παρέα δικής του επιλογής. Είναι σε όλους μας γνωστά αυτά. Ότι τεχνάσματα και να σκεφθεί το επικοινωνιακό του επιτελείο για να τον διατηρήσει λίγο ακόμη στην εξουσία, διότι κανείς δεν γνωρίζει τι εκκρεμότητες έχει ακόμη να τακτοποιήσει με την τρόικα, είναι τελειωμένος στην συνείδηση του λαού. Και ο λαός περιμένει τις εκλογές για να τον στείλει από πού ήλθε αυτόν, την παρέα του και τους κηπουρούς του.
Η νέα αναπαλαιωμένη κυβέρνησης είναι ουσιαστικά κυβέρνηση εκλογών. Με αυτό το κυβερνητικό σχήμα αμέσως μετά το καλοκαίρι και με την πίεση που θα ασκεί του καθημερινά ο λαός είναι υποχρεωμένος να προσφύγει στις κάλπες. Ανακάτεψε τους υπουργούς του για να κοροϊδέψει τον λαό. Εάν πράγματι οι υπουργοί ήταν επιτυχημένοι στους τομείς που διαχειρίστηκαν και μιλάμε για τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, γιατί να τους αλλάξει; Γιατί να φέρει νέους υπουργούς εφ’ όσον δεν γνωρίζει, ότι το έργο το οποίο θα επιτελέσουν θα είναι εξ’ ίσου επιτυχημένο στις νέες θέσεις τους;
Πως είναι δυνατόν ο λαός να έχει εμπιστοσύνη σε ένα πρωθυπουργό, ο οποίος σε μία πραγματικά κρίσιμη για την πατρίδα στιγμή, εγκαταλείπει την θέση του υπέρ ενός προσώπου το οποίο θα διόριζαν πρωθυπουργό κοινής εμπιστοσύνης; Ποιοι ήταν αυτοί οι οποίοι τον συμβούλεψαν να παραμείνει στην θέση του; Ποιοι είναι γαντζωμένοι στις καρέκλες της εξουσίας και δεν την εγκαταλείπουν με κίνδυνο να καταστραφεί εντελώς η πατρίδα μας; Εάν πράγματι ήταν επιτυχημένη η κυβέρνησης του τότε για ποιο λόγο ξεσηκώθηκε ολόκληρος ο Ελληνικός λαός;
Ποιος μπορεί να μας πληροφορήσει πως μέσα σε λίγες ώρες αναβαθμίστηκε ο κ. Βενιζέλος και ουσιαστικά να ελέγχει κόμμα και κυβέρνηση; Τι φοβήθηκε ο κ. Παπανδρέου; Για ποιο λόγο το Βενιζελικό μπλοκ ανέλαβε τα ινία του κόμματος και υπήρξε αναβάθμισης κάποιων σε υπουργούς( Κουκουλόπουλος και άλλοι);
Ο κ. Παπανδρέου είναι επικίνδυνος ως πολιτικός και ιδιαίτερα ως πρωθυπουργός. Προκειμένου να μη καρατομηθεί από τους βουλευτές του, παρέμεινε στην εξουσία δίνοντας γη και ύδωρ στους εσωκομματικούς του αντιπάλους. Μετά το φιάσκο των επεισοδίων και της δήθεν οικουμενικής, το θύμα εξακολουθεί να παραμένει το ίδιο δηλαδή ο λαός και η κοροϊδία σε βάρος του από το αισχρό πολιτικό σύστημα δεν έχει προηγούμενο.
Ο κ. Παπανδρέου εξακολουθεί να πιστεύει ότι έχει την εντολή να σώσει την πατρίδα μας. Θεωρεί δηλαδή ότι τα φάσκελα που πέφτουν καθημερινά εναντίον της Βουλής και των βουλευτών από τους αγανακτισμένους πατριώτες, οι οποίοι κρατούν Ελληνικές σημαίες, είναι ψήφος εμπιστοσύνης. Τα γιουχαΐσματα και τα γιαούρτια που πέφτουν εναντίον υπουργών και βουλευτών του, είναι ψήφος εμπιστοσύνης. Ώστε τώρα πλέον η ψήφος εμπιστοσύνης δίδεται δια φασκελώματος ή δια γιαουρτώματος.
Κύριε Παπανδρέου ως Πρωθυπουργός αλλά και ως πολιτικός είσθε επικίνδυνος για την χώρα μας. Όσο γρηγορότερα αποχωρήσετε εσείς και το κόμμα σας από την εξουσία τόσο το καλύτερο για την πατρίδα.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s