Δεν ντρέπομαι που γεννήθηκα Έλληνας… Ντρέπομαι που με κυβερνάνε ξένοι που υποκρίνονται τους Έλληνες

Πολλές φορές διαβάζω την φράση αυτή, παλαιοτέρα όταν έβλεπα τηλεόραση την άκουγα συχνά στις ειδήσεις η τα ρεπορτάζ… «ντρέπομαι που γεννήθηκα Έλληνας» τι θα ήθελε να γεννηθεί δηλαδή κάποιος για να μην ντρέπεται?
Ζούμε στην πιο προικισμένη χωρά του κόσμου, όσες φορές κινάν ταξιδεύω όπου και αν έχω πάει δεν έχω δει αυτό το φως αυτόν τον ήλιο, αυτό το χρώμα της θάλασσας.
Είμαστε φιλόξενοι, έως τώρα, αγαπάμε την βόλτα, τον καφέ και την καλή παρέα.
Έχουμε χιλιάδες κακά, κάνουμε εκατοντάδες λάθη, πιστεύουμε τους χειρότερους ανθρώπους, είμαστε εγωιστές και εαυτουληδες,οπως περνάνε τα χρόνια χάνουμε λίγο-λίγο κάτι από τα παλιά μας καλά, γινόμαστε λιγότερο σε όλα από ότι είμαστε.
Όχι λοιπόν εγώ δεν ντρέπομαι που γεννήθηκα Έλληνας, δεν ντρέπομαι που οι προγονοί μου έδωσαν τα φωτά σε όλο τον κόσμο, δεν ντρέπομαι που από την γλωσσά μου αποτελούνται χιλιάδες λέξεις άλλων γλωσσών,  δεν ντρέπομαι που οι αρχαίοι Έλληνες έδωσαν τις επιστήμες, το θέατρο, την φιλοσοφία που πάνω σε αυτές κινείται ο κόσμος σήμερα.
Δεν ντρέπομαι που είμαστε οι μονοί που είπαμε όχι στον Χίτλερ και τον Μουσολίνι, ούτε γιατί πολέμησαν οι αγωνιστές του ’21 σχεδόν μονοί τους για την απελευθέρωση, δεν νοιώθω ντροπή που σκοτώθηκαν τόσοι στο Πολυτεχνείο για να φύγει η δικτατορία.
Ντρέπομαι για το μετά από αυτά, ντρέπομαι που οι επαναστάτες έγιναν συμμορίες και μας κατάκλεψαν, ντρέπομαι που οι νεόπλουτοι φρόντισαν να καούν τα πάντα για να έχουν χώρο να κτίσουν μακριά από τους φτωχούς, ντρέπομαι για τους κυβερνήτες μας από το 74 και μετά, ντρέπομαι για την σαπίλα, την βρώμια και την διαφθορά.
Ντρέπομαι που μας έκαναν σαν τα μούτρα τους, ντρέπομαι που η ζωή μας έγινε μικρή και ασήμαντη, που ξεχάσαμε την χαρά και χάσαμε το κέφι μας, ντρέπομαι που ενώ μας έταξαν δωρεάν υγεία και παιδεία καταλήξαμε να πληρώνουμε πανάκριβα και τα δυο.
Ντρέπομαι που αντί για καλύτερες μέρες μας έδωσαν πικρά και θυμό, ντρέπομαι που ενώ εκείνοι πλούτιζαν εμείς βολευόμαστε με λιτότητες και τούνελ, ντρέπομαι που ανεχτήκαμε τους πορνογράφους πρωθυπουργούς και τους ανίκανους λογιστικούς, ντρέπομαι που πιστέψαμε τον κουρασμένο για νικητή, ντρέπομαι που ακόμη μετά από αυτό συρθήκαμε πίσω από έναν ανίκανο και ελπίσαμε ότι θα μας βγάλει από την λασπη…για να μας ρίξει πιο βαθειά μέσα σε αυτήν.
Όχι λοιπόν… μην ντρεπόσαστε που γεννηθήκατε Έλληνες… αλλά να ντρέπεστε που αφήσατε όλους αυτούς να διαφεντεύουν την χωρά μας… να ντρεπόσαστε που αφήσατε αλλοδαπούς να φροντίζουν για τις ήττες μας, και το κυριότερο να ντρεπόσαστε όταν κοιτάτε τα παιδιά σας όταν θα μεγαλώνουν.

Διότι δεν θα τους θυμίζετε τίποτα από τόσες χιλιάδες χρόνια Ελληνικής Ιστορίας.

Πηγή: gianniotis.blogspot.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s