36 χρόνια μετά, κι’ ο Αμερικάνος ζητάει λύση του… Κυπριακού.!

«Η σημερινή κατάσταση στην Κύπρο, είναι απαράδεκτη, πρέπει να τερματιστεί και να επιτευχθεί μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία, με μία κυριαρχία και μία ιθαγένεια», τονίζει ο …»πρωθυπουργός».
Τα παραπάνω, τονίζει, σε μήνυμά του (SMS) για τα 36 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο mr. Papandreou, ο οποίος μετά του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας υπήρξαν οι μακροβιότεροι υπουργοί των Εξωτερικών της Ελλάδος, και άρα …»υπεύθυνοι» για την ΜΗ επίλυσή του.
Στο SMS (μήνυμα) ο …»πρωθυπουργός» αναφέρει:
«…Συμπληρώνονται 36 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Είναι μία επώδυνη επέτειος για τη Μεγαλόνησο, για την Ελλάδα, για όλο τον Ελληνισμό. Η 20η Ιουλίου του 1974 σηματοδοτεί την απαρχή της παράνομης κατοχής από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις μεγάλου τμήματος του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μίας χώρας ανεξάρτητης, μέλους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την ημέρα αυτή η διεθνής έννομη τάξη καταπατήθηκε βάναυσα και συνεχίζει μέχρι τώρα να παραβιάζεται.
Η σημερινή κατάσταση στην Κύπρο είναι απαράδεκτη και πρέπει να τερματισθεί. Πρέπει να επιτευχθεί μία λύση δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική, (αυτές τις τρεις λέξεις τις έχω σιχαθεί) βασισμένη στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μία λύση δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια.
Στηρίζουμε ενεργά τις προσπάθειες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόφια, (σοβαρό πρόσωπο) για την επίτευξη συμφωνίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Για την Ελλάδα, το Κυπριακό αποτελεί μείζονα εθνική προτεραιότητα. (ανατρίχιασα).!
Καλούμε την Τουρκία να επιδείξει την απαραίτητη πολιτική βούληση για μία δίκαιη διευθέτηση, χωρίς την οποία δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Ο ρόλος της είναι κρίσιμος και καθοριστικός για ταχεία λύση του προβλήματος.
Ο Κυπριακός λαός, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, δικαιούται να κλείσει επιτέλους η πληγή αυτή. Να ζήσει σε ένα περιβάλλον ειρήνης, ασφάλειας, ευημερίας και εμπιστοσύνης. Να απολαύσει χωρίς προσκόμματα τα οφέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να συμβάλει με τη δημιουργικότητα του στο κοινό ευρωπαϊκό μας όραμα…».
Αυτά δήλωσε ο Έλληνας …»ηγέτης» για την επέτειο της Τουρκικής θηριωδίας στην Κύπρο, ενώ αυτή τη στιγμή που γράφουμε αυτές τις γραμμές, δύο Τουρκικά υποβρύχια βρίσκονται μέσα στα Ελληνικά χωρικά ύδατα κοντά στη Ρόδο, όπου το «Πίρι Ρέϊς» κάνει ανενόχλητο τις δικές του έρευνες με τις …ευλογίες του.!
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s