«Η κοσοβοποίηση της Ελλάδος»

«Τα σενάρια «made in USA» για αποσταθεροποίηση της περιοχής και οισυναντήσεις με τους εγκάθετους του τουρκικού προξενείουΚομοτηνής αλλά και με συλλόγους με ανθελληνική δράση… Ο Αμερικανόςπρόξενος της Θεσσαλονίκης περιόδευσε στα μειονοτικά χωριά για νασυζητήσει με πράκτορες της Άγκυρας και ζήτησε παρέμβαση του εισαγγελέαόταν τον φωτογράφησε φακός του «ΘΕΜΑτος» τους συνέλαβε εν ώρα..εργασίας. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΠΤΟΗΤΟΙ οι Αμερικανοί να αλωνίζουν στη ΔυτικήΘράκη, να συσκέπτονται με τους εγκάθετους του τουρκικού προξενείου καινα απεργάζονται σχέδια κοσοβοποίησης για την Ελλάδα.Των Χρήστου Μπόκα, Κυριάκου Κεσίσογλου

«ΜΕ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΘΕΜΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ»Μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του «ΘΕΜΑτος», τα οποία έφεραν στοφως παλαιότερη έκθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), βάσειτης οποίας «το αμερικανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης απεργάζεται καιήδη έχει θέσει σε κίνηση αποσχιστικό σχέδιο τύπου Κοσόβου για τηνΕλλάδα, μέσω της δημιουργίας και της υπόθαλψης «τουρκικών» και«μακεδονικών» μειονοτήτων που κατοικούν στη Δυτική Θράκη και στηΜακεδονία και «καταπιέζονται» από το ελληνικό κράτος», ο φωτογραφικόςφακός της εφημερίδας συνέλαβε στελέχη του αμερικανικού προξενείου ενώρα.εργασίας στα μειονοτικά χωριά της Θράκης. Ενοχλημένοι οιΑμερικανοί από την παρουσία των δημοσιογράφων του «ΘΕΜΑτος», ζήτησαντην παρέμβαση της Αστυνομίας και τον εισαγγελέα ώστε να συνεχίσουν,ανενόχλητοι και μακριά από τη δημοσιότητα, την «καταγραφή» των απόψεωντων «καταπιεσμένων» μουσουλμάνων»!
Το «made in USA» σχέδιο

Λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου κ Μπαράκ Ομπάμαμε τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και τη δήλωση για «130.000Τούρκους που υποφέρουν στην ελληνική Θράκη», οι Αμερικανοί έκαναν τηνεμφάνισή τους στη Δυτική Θράκη. Την περασμένη εβδομάδα, λοιπόν,κλιμάκιο του αμερικανικού προξενείου της Θεσσαλονίκης, με επικεφαλήςτον πρόξενο Ρόμπερτ Κινγκ, περιόδευσε στα μειονοτικά χωριά της Θράκης.
Ο πρώτος σταθμός της διπλωματικής αποστολής ήταν το μειονοτικό χωριόΤοξότες, το τζαμί του οποίου είχαν αποπειραθεί προεκλογικά άγνωστοι νατο κάψουν. Στη συνέχεια, ο Αμερικανός πρόξενος συναντήθηκε με τονμουφτή Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, καθώς ένα από τα «προβλήματα»που έθεσε ο Ερντογάν στον Αμερικανό πρόεδρο ήταν και αυτό τουδιορισμού του θρησκευτικού ηγέτη της μουσουλμανικής μειονότητας.
Ο κ. Κινγκ όμως δεν έχασε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τουςεγκάθετους του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Ο Αμερικανόςδιπλωμάτης είχε πολύωρη συζήτηση με τον νομικό εκπρόσωπο της παράνομης- σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου – «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης»Ορχάν Χατζή Ιμπράμ, ο οποίος , όπως είχε δηλώσει, είναι «Τούρκος» καιθα αγωνιστεί «για την αναγνώριση της μειονότητας με τον όρο«τουρκική»».Οι Αμερικανοί, οι οποίοι εκδηλώνουν έμπρακτο ενδιαφέρον για τα θέματαπου αφορούν στη Θράκη, συζήτησαν και με τον πρόεδρο του «Συλλόγουεπιστημόνων Δυτικής Θράκης», και ιδιαίτερα με την κυρία ΠερβίνΧαϊρουλά, η οποία με τη βοήθεια της Άγκυρας εργάζεται για την ίδρυσητουρκικού πανεπιστημίου στην Κομοτηνή.Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι ο Αμερικανός διπλωμάτης έδειξεέντονο ενδιαφέρον για τις προθέσεις των ηγετών της μειονότητας ναηγηθούν αυτόνομων κινήσεων σε περίπτωση αλλαγής του εκλογικού νόμουτου 3%. Για το λόγο αυτό, όταν έφτασε την Κομοτηνή ο Αμερικανόςπρόξενος επισκέφθηκε το γραφείο του παραιτηθέντος βουλευτή της Ν.Δ.Αχμέτ Ιλχάν.Βέβαια, η αμερικανική αποστολή επιθυμούσε να παραμείνει κρυφή η«ειδική αποστολή» της στην ελληνική Θράκη, γι αυτό και όταναντιλήφθηκαν την παρουσία δημοσιογράφου του «ΘΕΜΑτος» κινητοποίησεμέχρι και τον εισαγγελέα ώστε να αποφύγει τον φωτογραφικό φακό. Αρχικάο κ. Κινγκ απαίτησε από τις αστυνομικές δυνάμεις να απομακρύνουν τονσυνεργάτη της εφημερίδας και όταν συνειδητοποίησε ότι ο φωτογραφικόςφακός μας συνέχιζε να παραμονεύει, ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέαΞάνθης!

Συνεχής «συνεργασία» με ανθελληνικούς συλλόγουςΗ συγκεκριμένη επίσκεψη του αμερικανικού κλιμακίου στην ελληνική Θράκηκαι οι συναντήσεις του κ. Κινγκ με μειονοτικούς κύκλους πουαπεργάζονται σενάρια συνδιοίκησης της περιοχής έρχονται ναεπαληθεύσουν το κορυφαίας εθνικής σημασίας έγγραφο της ΕΥΠ πουαποκαλύπτει το σχέδιο «made in USA» αποσταθεροποίησης στη Θράκη καιστη Μακεδονία.
Ο Βοσκόπουλος του Ουράνιου Τόξου είχε καλέσει σε εξέγερση τουςψευτομακεδόνες από την εκπομπή Αθέατος Κόσμος!!Βίντεο με πρωταγωνιστές Βοσκόπουλο, Λιάνη και…ΛοβέρδοΗ Ντόρα επιχορηγούσε το «Παρατηρητήριο του Ελσίνκι» του Δημητρά.Άλλωστε, μεταξύ άλλων, στο έγγραφο της ΕΥΠ περιγράφεται ο τρόπος μετον οποίο καλούν προς ενημέρωση συγκεκριμένους παράγοντες καιεκπροσώπους φορέων και ομάδων με πλούσια ανθελληνική δράση, όπως οεπικεφαλής του «Ουράνιου Τόξου» Παύλος Βοσκόπουλος, αλλά και ο γνωστόςμειονοτικός δημοσιογράφος Αμπντουλαχίμ Ντεντέ, και μάλιστατους.αναθέτουν και συγκεκριμένα καθήκοντα! Αυτή τη φορά βέβαια στηναμερικανική τους ατζέντα προσέθεσαν και τον μειονοτικό δικηγόρο πουέχει σκοπό ζωής την αναγνώριση της μειονότητας ως «τουρκική» ΧατζήΙμπράμ.Επιπλέον, οι κινήσεις του νέου Αμερικανού πρόξενου αποτελούν συνέχειατης δράσης του προκατόχου του Χόιτ Μπράιαν Γι, ειδικού σε θέματαδιάλυσης κρατών, εκ των καθοριστικών παικτών της αμερικανικήςεξωτερικής πολιτικής κατά τη διάσπαση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, τωννατοϊκών επιδρομών κατά της Σερβίας και της αποσταθεροποίησης τηςπεριοχής.ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ Η ΚΟΛΟΝΙΑΟι προσπάθειες των ΗΠΑ να ανακαλύψουν «εθνικές μειονότητες» στην ΕλλάδαΣημειώνεται ότι η πρακτική του επίσημου αμερικανικού κράτους νααναγνωρίζει δήθεν «εθνικές μειονότητες» που κατοικούν στην Ελλάδαείναι μακροχρόνια.Συγκεκριμένα:Εκθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στον κόσμοτο 2007και το 2008 (παρομοίως και σχεδόν όλες τις προηγούμενεςχρονιές):«(Στην Ελλάδα τίθενται) περιορισμοί στην ικανότητα αυτοπροσδιορισμούτων εθνικών μειονοτήτων και (υπάρχουν) δυσμενείς διακρίσεις καικοινωνικός αποκλεισμός σε βάρος εθνικών μειονοτήτων.»

Δήλωση του πρώην Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών Ντάνιελ Φρίντ σεσυνέντευξη Τύπου στις 7 Απριλίου 2008:«Η μακεδονική γλώσσα υπάρχει. Ο μακεδονικός λαός υφίσταται. Το θέματης (μακεδονικής) εθνότητας, ξέρετε, είναι απλώς γεγονός σε σχέση μεόσα μπορώ να διακρίνω».Από δήλωση του Τόμας Κάντριμαν στον ελληνικό Τύπο, Νο2 τηςαμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, το 2006:(.) η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης (.), η αλβανικήμειονότητα στην Ελλάδα».Επίσημη κατάθεση της επικεφαλής της αποστολής των ΗΠΑ στον Οργανισμόγια την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη, κυρίας Φελίς Γκάερ,29 Σεπτεμβρίου 2005:«Η κακή μεταχείριση εκ μέρους της Ελλάδας των εθνικών τουρκικών,αλβανικών και μακεδονικών μειονοτήτων της παραμένει λόγος ανησυχίαςτων ΗΠΑ.»»ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Πηγή:http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_8572.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s