[Απόψεις]: Άποψη για τους μετανάστες, για κ. Παπανδρέου

Συγνώμη. Όλοι μιλάτε για την Ελλάδα. Ελλάδα όμως εδώ και χρόνια είναι μια Χώρα με κύριο χαρακτηριστικά το Έθνος της και το Κράτος της. Καλοδεχούμενοι είστε όλοι μέχρι ενός ορίου φυσικά, ώστε να μην να διαχωριστεί η έννοια Έθνος από την έννοια Ελληνική Χώρα. Γενικότερα Έθνος σημαίνει: «A nation is a body of people who share a real or imagined common history, culture, language or ethnic origin». Λοιπόν, αν όλοι έρθετε μέσα καταργείτε την έννοια του Έθνους για την οποία πολλοί πρόγονοί μας πολέμησαν και θυσιάστηκαν. Εγώ έμαθα να σέβομαι τους γονείς μου, και κατ’ επέκταση τους προγόνους μου. Έμαθα να σέβομαι και να τιμώ το Έθνος μου. Από μικρός πήγαινα σε παρελάσεις – και ακόμα και τώρα πάνε τα νέα παιδιά – ως ένδειξη τιμής σε αυτούς που πολέμησαν για το Ελληνικό Έθνος (και κατ’ επέκταση για την Ελληνική χώρα).
Αν γίνουν όσα λέει το ΠΑΣΟΚ, κινδυνεύει το Ελληνικό Έθνος; Αν ναι, τότε προσβάλει τους προγόνους μας και τις θυσίες τους και φυσικά με βρίσκει αντίθετο. Ειδικά όταν μιλάμε για μετανάστες οι οποίοι σε πολιτική κλίμακα είναι καθαρά εθνικιστές και βάζουν το δικό τους Έθνος πάνω απ’ όλα (Τουρκία, FYROM κ.α) ακόμα και το Διεθνές Δίκαιο. Σε αυτούς θα πρέπει να δώσω εγώ δικαιώματα; Δικαιώματα που ριψοκινδυνεύουν την ΤΙΜΗ των όσων θυσιάστηκαν για να είμαι εγώ ελεύθερος;

Χάρη στην Θρησκεία, την Ελληνική γλώσσα, την Ελληνική ιστορία κτλ, οι Έλληνες κατάφεραν να απελευθερωθούν από τους Τούρκους και να διεκδικήσουν την γη τους. Τα κατάφεραν. Πολέμησαν σκληρά και σκοτώθηκαν, παρασύρθηκαν από ξένες δυνάμεις και κάναν λάθη, αντιμετώπισαν Ιταλούς και Γερμανούς (όσο άντεξαν) εμποδίζοντας την εξάπλωση του Ναζισμού στην Ευρωπαϊκό κόσμο. Και όλα αυτά τα έκαναν.. ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΟΥΣ.

Γιατί δεν το σέβεστε αυτό; Γιατί οι ΠΑΣΟΚοι δεν σέβονται το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ να ΤΙΜΑΜΕ και να ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ το Έθνος μας – ένα πράγμα για το οποίο (το μοναδικό ίσως) είμαστε Περίφανοι;

Γίνεται προσπάθεια να ξεχωρίσουν το θρήσκευμα, άλλαξαν την γλώσσα και μας επέβαλλαν έμμεσα να χρησιμοποιούμε παντού Αγγλικά ή και greeklish, άλλαξαν και προσπαθούν συνεχώς να αλλάζουν την ιστορία. Και τώρα θέλουν να γεμίσει ο Ελληνικό χώρος και κάθε λογής εθνικότητα διελώντας κατ’ ουσίαν το Έθνος μας. Δεν είναι ΑΔΙΚΟ ΑΥΤΟ; Μας έχουν μάλιστα ξετινάξει και την οικονομία. Και μας λέτε και ρατσιστές ή ξενόφοβους από πάνω;

Δεν είναι ούτε ρατσισμός, ούτε ξενοφοβία. Είναι θέμα ΤΙΜΗΣ στους γονείς και προγόνους μας και στους αγώνες τους οι οποίοι δεν έκαναν καλό μόνο στους Έλληνες αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Δεν διεκδικούμε ΤΙΠΟΤΑ περισσότερο από το να ζήσουμε στον χώρο μας και να διατηρήσουμε το Έθνος μας. Δεν θέλουμε επεκτάσεις. Είμαστε πρόθυμοι να φιλοξενήσουμε όσους μπορούμε και να δώσουμε βοήθεια σε όσους μπορούμε – αυτό το ξέρετε. Είμαστε άνθρωποι έξω-καρδιά. Έχουμε όμως και κάποια κοινά στοιχεία που μας ενώνουν.. Το Ελληνικό Έθνος. Γιατί με το ζόρι πρέπει να μας το καταστρέψουν κάποιοι;

Γιατί δεν ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ να δούνε αν πραγματικά οι Έλληνες θέλουν την καταστροφή (ή συρρίκνωση) του Έθνους τους – το μόνο πράγμα για το οποίο νιώθουν περίφανοι;

Γιατί ένα κόμμα με ένα 35 ή 40% πρέπει να πάρει μια τέτοια σημαντική απόφαση που αφορά όλο το 100% των Ελλήνων; Που είναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; Πού είναι τα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ εδώ και 40 χρόνια; ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν σημαίνει ψηφίζω ένα κόμμα. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΕΝΕΡΓΑ και ΨΗΦΙΖΩ ΣΕ ΟΤΙ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΚΑΤ ΟΥΣΙΑΝ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟ.

Γιατί λοιπόν να εμπιστευτώ ένα κόμμα που θέλει να το ΠΑΙΞΕΙ φιλάνρωπο και δημοκρατικό, όταν ΑΓΝΟΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ… ΑΓΝΟΕΙ τον ΣΕΒΑΣΜΟ και την ΤΙΜΗ σε όσους θυσιάστηκαν για την Ελλάδα;.. ΑΓΝΟΕΙ το μόνο κοινό στοιχείο των Ελλήνων – Το Ελληνικό Έθνος – και με μέτρα «Παγκοσμιοποίησης» το διαλύει!

Είμαστε φιλόξενοι. Πάντα ήμασταν!.. Το ξέρετε! … Αλλά Σεβαστείτε μας και λίγο! Σεβαστείτε τα πιστεύω μας! Σεβαστείτε την ιστορία μας και τους νεκρούς μας!… Μην μας διαλύσετε και το μόνο πράγμα για το οποίο είμαστε περίφανοι – το Ελληνικό Έθνος μας! .. Και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη εποχή για την Ελλάδα! … Γιατί σε αυτή την περίπτωση αισθανόμαστε δικαίως πως κάποια συμφέροντα μας κάνουν «πόλεμο» χρησιμοποιώντας τις ευαισθησίες μας και τις ανάγκες σας.

Δεν μπορούμε να γεμίζουμε με παράνομους (άτομα που έρχονται παράνομα στην χώρα), και να τους νομιμοποιούμε έτσι απλά! Υπάρχουν Κρατικές-Νομικές διαδικασίες. Το ΠΑΣΟΚ θέλει ξαφνικά να τις ακυρώσει όλες! Γιατί; Εγώ είμαι της άποψης περί ποσόστωσης. 5%-10% να επιτρέπονται, αλλά αυτοί οι 5%-10% ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ! Όχι όμως περισσότεροι! Εδώ είμαστε ΕΛΛΑΔΑ! Δεν θέλουμε να γίνουμε «ΑΜΕΡΙΚΗ» – επειδή αυτό θέλει ο κ. Παπανδρέου που μεγάλωσε εκεί! Σεβαστείτε το παρακαλώ! Σεβαστείτε την επιθυμία μας και την «ψυχική» μας ανάγκη!

Σε άρθρο στην καθημερινή διαβάζουμε: «ΕΣΥΕ: Στο 6,3% η ανεργία στους αλλοδαπούς Σύμφωνα με την έρευνα, τα μη ενεργά άτομα αλλοδαπής ιθαγένειας ανέρχονται σε 148.323. Στο 6,3% ανέρχεται η ανεργία στα άτομα αλλοδαπής ιθαγένειας σύμφωνα με την ειδική έρευνα για τη θέση στην αγορά εργασίας των μεταναστών και των αμέσων απογόνων τους που διεξήγαγε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος (ΕΣΥΕ).» Αν 6,3% είναι 148 χιλιάδες, το 100% 2,45εκ άτομα μη ελληνικής ιθαγένειας – μη έλληνες. Αν βάλουμε και οικογένειες/παιδιά, δηλαδή μη ενεργά άτομα φτάνουμε στα 3-3,5 εκ. 30% ξένοι μη έλληνες είναι στην Ελλάδα! Αν βάλουμε μέσα και τους μη καταγεγραμμένους (παράνομους) μιλάμε για μεγαλύτερο ποσοστό. Το ΠΑΣΟΚ θέλει να τους κάνει όλους Έλληνες, αγνοώντας όμως ότι Έλληνας δεν είναι όποιος ζει στην Ελλάδα αλλά όποιος ανήκει στο Ελληνικό Έθνος. Με άλλα λόγια θα διασπάσει την λέξη Ελλάδα από την έννοια Ελληνικό Έθνος!

Ε συγνώμη. Δεν θυσιάστηκαν γι’ αυτό τόσοι και τόσοι προγονοί μας και πατέρες μας! Και δεν μας εκφράζει ούτε μας τιμά αυτό! Είναι όμως ότι πρέπει για τους υπερμαχους της παγκοσμιοποίησης που δεν θέλουν διαφορετικά έθνη, αλλά 1 και μόνο έθνος πλήρες ελεγχόμενο με την δική του μια και μοναδική ιστορία. Δεν τους αρέσει η διαφορετικότητα. – Αυτοί είναι οι πραγματικοί Ρατσιστές και Ξενόφοβοι. Όχι εμείς!.. Και κατά βάθος όλοι σας το ξέρετε.

Είμαι υπέρ του να έχουμε όλοι τα ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Αλλά και να σεβόμαστε την ιστορία μας, να τιμάμε τους γονείς και προγόνους μας, και προπάντων να σεβόμαστε τους άλλους και τις ανάγκες τους εφόσον αυτές δεν είναι επεκτατικές/επιθετικές. Και οι Έλληνες το ξέρετε καλά πως δεν μας νοιάζει να επεκταθούμε. Νιώθουμε όμως πως με μέτρα αυτά μας κάνουν κάποιοι, εκμεταλλευόμενοι τα ανθρώπινα συναισθήματα, «εισβολή» στο Έθνος μας, την ιστορία και την τιμή των νεκρών μας. Και από πάνω μας προσβάλλουν και μας μειώνουν κατηγορώντας μας ως ρατσιστές και ξενόφοβους, χωρίς καν να προσπαθούν να μας ακούσουν!

Πιστεύω εσείς που γράφετε εδώ, και δεν έχετε καμία σχέση με πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες, να καταλαβαίνετε τα όσα αισθάνομαι εγώ που είμαι υπέρ της ποσόστωσης και αυτοαποκαλώ την εαυτό μου.. Πατριώτη. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά ξαναλέω.

Το μόνο που ζητάω είναι σεβασμό στην ανάγκη μου να Τιμώ και να Σέβομαι τους νεκρούς και την ιστορία μου. Σεβασμό στην Δημοκρατία – τέτοιες αποφάσεις θα πρέπει να βγουν από Δημοψήφισμα και όχι από ένα Κομμα. Σεβασμό στον Άνθρωπο και το Δίκαιο. Σεβασμό στις αξίες και τα ήθη. Και όχι να βάζουμε πάνω απ’ όλες τις αξίες τον «εκάστοτε άνθρωπο»….

Με κάθε επιφύλαξη,
area51gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s